
Maarif modeli kapsamında öğretmenlere yeniden eğitim verilmek üzere planlama işlemleri başladı
2025-2026 eğitim öğretim yılı başlamadan önce Milli Eğitim Bakanlığı Maarif modeli kapsamında çok sayıda öğretmene eğitim vermişti.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen söz konusu eğitimler genellikle alanlarında değişiklik yapılan branş öğretmenlerine verilmişti.
Eğitim almayan öğretmenlere eğitim verilecek
Ancak söz konusu eğitimleri çeşitli mazeretleri sebebiyle alamayan öğretmenlerin eğitime alınması için bakanlık il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yeniden talimat verdi. Söz konusu talimatlarda ifade edildiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bahsi geçen eğitimleri almayan öğretmenler için gerekli tedbirleri alacaklar.
Eğitimlere katılmak zorunlu
Öğretmenlerin söz konusu eğitimlere katılması ise zorunlu tutulmuş bulunmaktadır. Bahsi geçen eğitimlere katılmayan öğretmenlerle ilgili soruşturma açılacak. Bu kapsamda gelecek olan eğitimlerle ilgili resmi tebliğ işlemleri okul yönetimleri tarafından ıslak imzayla yapılacaktır.
Çok boş işler ile uğraşırken
İnanılmaz donanımla geldim kurstan sonra. Her şeyi unuttum geçineme vb
Sanki yenilemdim gibi. Nasıl bir kurs anlatamam herkese tavsiye ederim. Bu modelle Finlandiya falan vız gelir. Resmen çağ atladık. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Resmen eğitimde ki tüm sorunları hallettik
Eğitime alınacak öğretmenlere meb. Araç temin etmeli eğitim nerede verilecekse gitmeleri için
Laf olsun torba dolsun …
Bakanlığın uğraştığı işe bak bize sorsa bu modelin içi boş olduğunu en baştan söylerdik ki zaten sonradan sohleyebildik
6. Sınıf seçmeli proje tasarımı dersine ne kitap hazırlamış meb ne bir şey. Sadece öğretim programına konu ismi haaa oardon kazanımdı değil mi yaaaaa ay çoook pardon meb, yazınca milli olunmuyor.
Bıktım artık bu eğitim diye milleti bir yere oturtup slayt göstermelerinden . Eğitici diye gelen adamlar hayatlarını anlatıyor ,slayttan bir iki yazı okuyup geçiyor.Bir eğitim yapıyorsanız adam akıllı uygulamalı her şeyi göstererek yapın. Bize bilmediğimiz şeyler anlatacaksanız anlatın. Yok anlatmayacaksanız adı eğitim ama içeriği olmayan şeylerle oyalamayın insanları.
Milleti memnun etmek için tam olarak ne yapmalı hakikaten kestirmek zor. Ne yapsan 50 tane kulp takıyorlar, hep eleştiri hep eleştiri. Kardeşim bir sefer de bir alternatifin olsun, öyle olmaz şöyle olur de, ciddiyetini anlayalım. Bu tarz haberlerin altında hep aynı minvalde yorumlar, ne istiyorsunuz kardeşimiz siz?
Boş isler
Merak etmeyin,saygıdeğer eğitimciler.Bu modelin sonu geliyor.İlk genel seçimde Türkiye bütün alanlarda Atatürk’ün kurduğu fabrika ayarlarına geri dönecek.
Okullarda temizlik malzemesi yok, eğitim fırsat ve imkân eşitliği yok Bakanlığın bütçe ayırdığı şeye bak, çoğu da slayttan okuma ile gecistirilen bir süreç
Kasaptan cerrahkik yapmasını bekliyorsun
AKP’den olmaz oğlum işte
Liyakatin adaletin bittiği yerde ot biter mi ?
Halen daha anlamadiysan
Mustafa Kemal’in bozduğu fabrika ayarlarını hâlâ kimse duzeltemedi.
Versinler, okuma yazma bilmeyen çocuklara nasıl ingilizce öğreteceğimizi de anlatsınlar. Hadi konuşmayı öğreteyim nasıl yazacaklar
Uygulamada sıfır altı bomboş bir müfredat maalesef var olanı da yıktı